Social media jaarkalender 2018 [download met tekst teller] - EduJong

Social media jaarkalender 2018 [download met tekst teller]

social media jaarkalender 2018

Met de social media kalender 2018 krijg je goed overzicht in al je social posts, 365 dagen lang. Tweets, Linkedin updates, Facebook-posts, ze kunnen er allemaal in. Extra handig is de kolom die automatisch het aantal tekens van je post telt, een tekst teller dus. De social media kalender is een gratis Excel met voor iedere maand een apart blad. Je kunt hem downloaden onderaan deze pagina.

Als je er op googlet, vind je een keur aan social media kalenders. Vele lijken handig, maar ze zijn het niet, of zijn te uitgebreid. Ik maakte al eerder een social media projectkalender in Excel. De structuur van deze jaarkalender is er op gebaseerd, heel 2018 zit erin.

Tekstlengte automatisch geteld

Werk je met online tools als Hootsuite of plaats je je posts direct in het veld voor updates op het kanaal zelf? Voor alles is wat te zeggen. Bijvoorbeeld omdat je daar ook het bereik van je posts kunt monitoren. Dat kan met deze social media jaarkalender in Excel niet. Deze kalender heeft als voordeel dat de lengte van je posts automatisch wordt geteld. Vanaf 100 woorden wordt het veld steeds roder. Super handig! Deze vergroot de kans dat je social media posts worden gelezen en behoedt je voor langdradigheid. Een ander voordeel is dat je je updates op online kanalen voor het hele jaar in 1 schema bij elkaar kunt houden, tot op het uur nauwkeurig.

social media kalender 2018

 

Eenvoudig schema in Excel

De lengte van tweets is inmiddels verdubbeld tot 280 tekens en Facebook heeft niet echt een beperking. Linkedin updates hebben die ook niet echt, maar ik hou ze altijd binnen de 240 tekens, dan blijven ze in zijn geheel in beeld en hoeft de lezer niet te klikken voor de rest van de tekst.

Korte social posts zijn het krachtigst, teksten die met weinig woorden een boodschap overbrengen. De automatische teller is daarom erg handig. Ik werk zelf met Hootsuite om mijn accounts op social kanalen te beheren en mis daar zo’n waarschuwing!

Deze Excel jaarkalender kun je uitstekend gebruiken als een werkdocument. Je vult de datum en tijd van plaatsing in, voor welk kanaal de post is bedoeld en of en welk beeld je erbij plaatst. Je kopieert daarna de teksten naar je online kanalen.

De Excel bevat 12 bladen, voor iedere maand één. Iedere dag is gespecificeerd en heeft 9 rijen voor verschillende tijden, van 8 uur ’s morgens tot 8 uur ’s avonds.

Wil je meer uit social media halen?

Deze Excel is één van de tools die ik gebruik in mijn cursussen contentmarketing. Hoe je social media gebruikt en integreert in je content aanpak maakt er onderdeel van uit. Wil jij ook kennis opdoen en structuur in je contentmarketing aanbrengen? Wil je samen met een groep gelijkgestemden opgaan en veel ideeën opdoen?

 

Download Social media kalender 2018 (Excel)

  • * Jouw gegevens worden alleen gebruikt om je inspiratieblogs te sturen. Je kunt je altijd uitschrijven.
Saskia De Jong
Als marketing- en communicatieadviseur in de b2b ben ik onder de naam DeJong&Verder al sinds 1995 werkzaam. Met het social learning platform EduJong draai ik de rollen om en draag ik jou mijn kennis en ervaring via online cursussen en live bijeenkomsten over hoe je van je kennis waardevolle content maakt.